Sjørøveruke

sjørøver
På bestilling fra det norske reiseselskapet Inspiratuor laget vi en interaktiv sjørøveruke i Kroatia. Turistene fra Norge ankom havna i Split og skulle ta båten til reisemålet. Allerede da var "forestillingen" i gang!

Piraten Pingle Pia var på let etter Kaptein Kork etter at Kaptein Strofe hadde vært på tok og tatt skuta deres. De kom bort fra hverandre, og jakten med å finne Kaptein Kork i gang. Pingle Pia trengte hjelp ,og etter å ha fortalt historien sin til barna om bord i båten hadde hun fått en gjeng hjelpere.

I fem dager varte forestillingen. På morgenen lå det en hemmelig lapp utenfor hotelldørene til barna om når og hvor de skulle møtes. Hver dag dukket det opp nye oppdrag og problemer. Vi fant Kaptein Kork, mistet Pingle Pia som ble tatt til fange (men fant henne igjen), vi gravde opp skatter og ned skatter, vi fant og sendte flaskepost. Fektetrening måtte til og vi øvde på å gå planken for å være godt forberedt om vi skulle være riktig ille ute...

Historien ble spilt ut over flere dager sammen med barna og tok stadig nye vendinger. På kveldene skrev vi videre på historien og la opp nye plott. Barna fikk være sjørøvere og fant opp sitt eget sjørøvernavn og levde seg inn i historien.

Skuespillerne var i rolle hele tiden mens de var sammen med barna. Det betydde at vi bafant oss i en virkelig fantasiverden som aldri ble helt avslørt. Mulig det står noen barn rudnt omkring i Norge å speider etter både Pingle Pia og Kaptein Kork, og håper den onde Kaptein Strofe blir tatt av haiene...

(link til artikkel i Kamille)

Har du en kursidé?

Teater Spillebrikkene tilbyr ulike kurs for både barn, ungdom og voksne. Vi presenterer noen av de her. Ta gjerne kontakt dersom du har andre, nye spennende kursideer.


300-BREDDE-TRANS 

Organisasjonsnummer: 989 298 151
Kontonummer: 1607 43 54916
Adresse: Valdres gata 25 d, 0557 Oslo